sunnuntai 10. heinäkuuta 2016

Missä vauva nukkuu?

Vauvansängystä tulee ensimmäisenä mieleen perinteinen pinnasänky. Nykyään löytyy kuitenkin runsaasti vaihtoehtoja ja mielipiteitä siitä missä vauvan on hyvä nukkua. Toisille pinnasänky on täysin turha koska päädytään perhepetiin. Toisilta löytyy kehto, pinnis, babynest, matkasänky..ja kaikki tulleet tarpeeseen. Sitten on vielä mooseskorit, riippuvat viritelmät ja kaikenlaista. Ja tietenkin se äitiyspakkauksen vuodelaatikko ja siihen vielä reunapehmusteet.

kuva Kela/Nana Uitto
Itse olen tullut siihen tulokseen että meille tulee pinnasänky ja babynest. Olemme sen verran levottomia nukkujia että perhepeti tuntuu pelottavalta ajatukselta. Olen kerran saanut nukkuvan miehen kyynärpäästä silmääni (yritäppä selittää näin saatua mustaa silmää työpaikalla..). Makuuhuone on niin pieni ettei sinne mitään "sivuvaunu"systeemiä mahdu. Mies kuorsaa ja valvottaa minua ja varmasti vauvaakin. Mietin myös miehen jaksamista, hän käy pitkää päivää töissä, minä taas olen vauvan kanssa kotona ja tottunut huonoihin yöuniin. Joten ratkaisu jonka uskon toimivan meillä: pinnasänky olohuoneessa (asumme kaksiossa) ja babynest jota voidaan siirrellä tilanteen mukaan: yöllä pinnasängyssä (ja minä joko sängyssä tai sohvalla), miehen lähdettyä töihin voidaan siirtyä molemmat nukkumaan sänkyyn ja päikkäreitä voi sitten ottaa sängyssä, pinniksessä, vaunuissa tai sohvalla. Kuvittelen että kun vauva tottuu nukkumaan babynestissä hän ei niin välitä siitä missä nukkuu. Matkoilla ajattelin käyttää vaunukoppaa ja nestiä.

Mikä on babynest/vauvapesä ja mistä niitä saa?

Ruotsalaisen BelisaBrandin ihana pesä
Kuva kertoo tuhat sanaa. Pesä suojaa pientä tuhisijaa ja siellä on mukavampi nukkua kuin suuressa pinnasängyssä. Kauniita käsintehtyjä nestejä löytyy mm. torista ja etsystä. Pesä on myös helppo tehdä itse ja ohjeita löytyy suomeksikin. Tästä Unelmallisen selkeisiin kuvallisiin ohjeisiin. Täältä löytyy jopa tulostettava kaava, Saa näitä toki lastentarvikeliikkeistäkin, mielestäni kuitenkin pienten ompelimoiden tekemät ovat kauniimpia ja voit esittää toiveita kankaista ja koristeluista, jokaiselle löytyy varmasti mieleinen.

Pinnasängyksi olen päättänyt metsästää käytettynä jonkun niistä ikean malleista joissa pohjan korkeutta voi säätää ja toisen laidan saa kokonaan pois, näinhän sänky menee pienokaisella pidempään.

Tälläisiä pohdintoja vauvansängyistä. Kaikkeahan saa suunnitella, saa nähdä miten homma käytännössä sujuu. Missä teillä nukutaan?

Tästä  vielä Samu Tuomisen informatiiviseen juttuun sänkyvaihtoehdoista.

2 kommenttia:

  1. Mielettömän ihana tuo pitsireunuksinen vauvanpesä! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sopisi hyvin teidän pinnasängyn tyyliin, eikun vaan tilaukseen :)

      Poista