maanantai 22. elokuuta 2016

Vadelmanlehtiteellä nopeampi synnytys?

Tieteellisiä tutkimuksia aiheesta ei taida löytyä, mutta vadelmanlehtiteen uskotaan vahvistavan kohdun lihaksia ja nopeuttavan tai ainakin helpottavan synnytystä. Teetä juoneiden äitien synnytyksissä on jouduttu harvemmin käyttämään imukuppia. Vadelmanlehtitee voi vahvistaa supistuksia mutta ei aiheuttaa niitä.

Yleisin suositus on aloittaa raskauden puolen välin jälkeen tai viimeisen kolmanneksen alussa. Varovaiset suosittelevat vasta raskausviikolta 35 tai 38. Milloin tahansa päätätkin aloittaa, aloita kupillisella päivässä ja nosta "annosta" vähitelleen kolmeen kuppiin. Vaikutukset alkavat hitaasti parin viikon kuluessa joten enää synnärille lähtiessä teen juomista on turha aloittaa. Jos huomaat teen aiheuttavan sinulle voimakkaita supistuksia ennen raskausviikkoa 38 on parempi vähentää tai lopettaa teen juonti varmuuden vuoksi.

Vadelmanlehtiteetä ei suositella jos
  • Aiempi synnytys on kestänyt alle 3 tuntia
  • Tulossa on suunniteltu sektio tai sinulle on aiemmin tehty sektio
  • Sinulla on ollut ennenaikainen synnytys
  • Sinulla on ollut verenvuotoa toisen kolmanneksen aikana
Ensimmäinen kolmannes
Mielipiteet siitä kannattaako teetä juoda ensimmäisen kolmanneksen aikana vaihtelevat. Toisten mielestä se lisää riskiä keskenmenoon ja toisten mielestä suojaa siltä. Suositeltu määrä on 1 kuppi päivässä.

Toinen kolmannes
2 kuppia päivässä.

Viimeinen kolmannes
2-3 kuppia päivässä.

Mistä vadelmanlehtiteetä saa?
Punnitse&Säästä, Ruohonjuuri, luontaistuotekaupat. Voit myös kerätä ja kuivattaa vadelmanlehtiä ensimmäisen vuoden versoista. Esim. Clipperin teessä on vain 50% vadelmanlehtiä joten sitä voi juoda enemmän kuin 100% vadelmanlehdistä tehtyä teetä.

Huom. Suomessa ei virallisesti suositella minkään yrttiteen juomista raskausaikana.

Hyödyistä ei ole takuuta mutta mitäpä sitä ei kokeilisi. Saapahan ainakin juoda hyvää teetä :) Vai mitä olette mieltä, kokeilemisen arvoista?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti