maanantai 15. elokuuta 2016

Vaunuostoksilla saksalainen jyrää

Ehdottomasti vaikein ja eniten unettomia öitä ja peiton alla googlettelua on minulle aiheuttanut yhdistelmävaunujen valinta. Vaihtoehtoja on ihan liikaa ja nettikeskusteluissa miljoona eri mielipidettä samoista vaunuista/ominaisuuksista. Aikani nettikauppoja selattuani ja epätoivon hiipiessä mieliimme päätimme lähteä tekemään kenttätutkimusta lastentarvikeliikkeisiin (vaikka suunnitelma olikin ostaa käytetyt ja tunsin syyllisyyttä myyjien tuhlatessa aikaansa minuun.) Vaunukeikka oli antoisa ja selkeytti ajatusta siitä mitä ominaisuuksia yhdistelmiini haluan:
  • Kääntyvät etupyörät jotka saa lukittua (vaikka näiden vastustajia on netti pullollaan)
  • Lisävarusteena talvirenkaat (ha! Tällä ratkaisemme loskaongelman)
  • Heittoaisa (jotta huonon maaston/lumisateen yllättäessä voin kääntää takarenkaat eturenkaiksi)
  • Kova vaunukoppa (haluan käyttää tätä matkasänkynä ja se tuntuu pehmeää koppaa turvallisemmalta vaihtoehdolta talvivauvalle)
  • Adapteri turvakaukalolle
Tässä vaiheessa homma muuttuukin vaikeaksi, näillä ominaisuuksilla löytyy vain muutama vaihtoehto. Vielä kun lisätään vaatimukseni ulkonäöstä: ei kokomustaa eikä liian modernia, tulee tavoitteestani ostaa vaunut käytettynä lähes mahdoton ja alkuperäinen budjettini täytyy kolminkertaistaa, alle 900:n on turha kuvitella pääsevänsä, Tähän mennessä löytämiäni vaihtoehtoja:

Gesslein F6

Näistä vaunuista löytyy kaikki toivomani varusteet ja runsas valikoima kuoseja. BabyStylessa hinnaksi muodostui adapterin ja kovan kopan kanssa 1 142,60e. Netistä en löytänyt näistä huonoja kokemuksia, ainoastaan tavarakorin pienuutta harmiteltiin.

Teutonia Mistral S
Toiset saksalaiset vaunut samoilla ominaisuuksilla. Näihinkin saa tarvittaessa kiinteät talvirenkaat. Hinta pinkorblue nettikaupassa 1 050,00e. Värivaihtoehtoja löytyy ulkomaisista nettikaupoista ja varmaan myös Vauvatalo Johannasta. Näistäkään en pahaa sanaa löytänyt.

Hartan Xperia 

Ja tadaa, lisää saksalaista. Hartaneita en käynyt liikkeessä työntelemässä mutta näistäkin löytyy heittoaisa ja kääntyvät lukittavat etupyörät. Hinta Ozbabyssa 998,00e. Löysin risuja vain mukana tulevasta sadesuojasta mutta sehän on helppo korvata.

Hassuahan tässä on se että jotta näitä pääsisi kaikkia testaamaan käytännössä joutuu ainakin Tampereella käymään kolmessa eri liikkeessä: Baby Stylessä Gessleinit, Vauvatalo Johannassa Teutoniat ja Muksutallissa Hartanit. Kokeilematta en ostaisi minkäänlaisia vaunuja. 

Olen pohtinut myös uusien vaunujen suoraan Saksasta tilaamista, sillä säästäisi n.200 euroa, ehkä enemmänkin. Minun tuurillani vaunut kuitenkin olisivat vialliset ja joutuisin lähettämään ne takaisin ja siitä tulisi vielä suuri ongelma. 

Mitä ominaisuuksia vaunuissa pitäisi mielestäsi olla? 

2 kommenttia:

  1. Heippa, tulin vastavierailulle! Täällä kanssa olen kovin alkanut miettiä vaunujen hankintaa, katselisiko käytettyjä vai uusia ja ylipäätä minkälaisia.. Itse en ole vielä ehtinyt vaunujen ominaisuuksiin sen tarkemmin perehtyä, mutta jostain luin kun joku oli ostanut vaaleat vaunut ja ne likastuivat heti ihan hirveiksi.. Eli kannattaa miettiä myös sävyä ja kankaan laatua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa käydä jossain kaupassa työntelemässä ja kyselemässä niin ajatukset selkeytyy :) Hyvä pointti, jos haluaa vaaleat vaunut kannattaa varmaan perehtyä tarkemmin niiden puhdistukseen. Ainakin Teutonian vaunuista kysyeässäni myyjä sanoin kankaiden olevan käsitelty niin että hylkivät likaa ja pitäisi olla helppo puhdistaa. Kankaat voi myös pestä koneessa mutta sitä ei suositella koska likaa hylkivä pintakäsittely kuluu pestessä.

      Poista